Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szintetizátor képes leírás - Hangszer.tlap.hu
részletek »

Szintetizátor - Hangszer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hangszer.tlap.hu » Szintetizátor
Keresés
Találatok száma - 5 db
Elektronikus zenéről

Elektronikus zenéről

'Az elektronikus zene nemcsak az utóbbi időszak technológiai robbanásának következménye. Már időszámításunk előtt is készültek olyan mechanikus berendezések és hangszerek, melyek automatizáltak voltak, emberi beavatkozás nélkül keltettek ilyen-olyan hangokat. Ilyen volt például Ktészibiosz találmánya, a hydraulis. Az i. e. 3. században élt görög tudós több más víznyomáson alapuló gépet is feltalált. Számtalan feljegyzés és érdekes szerkezetek, zenedobozok, muzsikáló verklik teszik a történetet bámulatossá. Azonban elektronikus zenéről nagyjából a 19. század közepétől beszélhetünk.'

Midi

Midi

Musical Instrument Digital Interface (röviden MIDI) szintetizátorok és stúdióeszközök összekötésére alkalmas, ami egy 1980-ban több szintetizátor gyártó szövetsége által létrehozott ajánlás, mely később szabvánnyá vált. Fizikailag egy aszinkron soros vonali kommunikáció.

Midi blog

Midi blog

Hírek elektronikus zenészeknek, magyar nyelven - kihagyhatatlan. A kínálatból: ableton, access, acoustica, adobe, akai ,lesis, allen &heath, american audio, analizátor, dob, dobgép, e-mu, eastwest, edgesounds, edirol, effekt, gforce, gibson, gitár, hangminta, hercules, hg sounds, hobnox, hypersynth, ik multimedia, image line, interfészek, iphone, izotope, jazzmutant, kenton, keverő, kontroller, korg, kurzweil, kv331 audio... stb.

Roland TB-303

Roland TB-303

A Roland TB-303 egy, a Roland Corporation által gyártott szintetizátor, az elektronikus zene egyik legmeghatározóbb hangzásáért felelős. A 80-as évek elején megjelenő akkori zenei divat miatt a stúdiók kénytelenek voltak egy szólózenészhez gyakran több stúdió-zenészt (session-zenészt) is szerződtetni, így jelentősen megemelve egy album költségét, még akkor is, ha csak egy egyszerű basszusgitár-szólamról volt is szó.

Szintetizátor - Wikipédia

Szintetizátor - Wikipédia

A szintetizátor hangok mesterséges előállítására alkalmas elektronikus zenei eszköz. A hangszintézis története az 1940-es évekre nyúlik vissza, közérthető formában az első tudományos publikációt Daphne Oram készítette 1958-ban, melyet az 'Oramics'-technológiaként nevezett el.

Tuti menü